Wat vinden onze klanten...

November 2018

De coaching van Mandy voelt goed omdat er geen oordeel is. Er is geen goed of fout. We puzzelden samen hoe ik de problemen waar ik in het hier en nu tegen aan liep om kon zetten naar een positieve kijk op de toekomst. Ik heb inzicht gekregen door in de wei mijn pad met de bijbehorende beren op de weg, maar ook de positieve hulpbronnen daadwerkelijk weg te leggen. Dat wat ik eigenlijk wel snapte en wist (in mijn hoofd) heb ik kunnen laten indalen in mijn lijf. Ik weet het nu niet allen, ik voel het nu ook. 

Ik was in de situatie terecht gekomen, dat over mijn toekomst was besloten. Het voelde als onrechtmatig. Mijn onafhankelijkheid was weg en uiteindelijk liep ik daarin vast. Ik was mezelf niet meer. Ik wilde weer zelf de regie in handen nemen. Het was tijd voor Lia 2.0. De vraag was alleen hoe kom ik daar. En omdat uit te vinden ben ik naar Mandy gegaan. Coaching was voor mij niet nieuw. Coaching met paarden wel. Ik was nieuwsgierig naar de rol van de paarden. 

Ik heb nu verschillende sessies gedaan bij Mandy. Paardencoachsessies, workshop communicatiestijlen en een VIP-dag. Iedere keer was anders en toch hetzelfde. Of ik nu alleen was of met een klein groepje: de sfeer was veilig en ontspannen en lastige thema’s werden niet geschuwd. Tijdens de sessies is er ruimte om te lachen en om te huilen. Paardencoaching maakt tastbaar wat je voelt. 

De VIP-dag voelde als een cadeautje. Zoveel oprechte aandacht voor mij alleen. De heerlijke boswandeling en na de lunch de paardencoachsessie zorgden ervoor dat ik met hernieuwde energie en in alle rust het verleden heb kunnen accepteren en de toekomst vanuit harmonie en rust kan omarmen. De toekomst zelf is niet veranderd, maar ik zie ‘m nu wel met vertrouwen tegemoet wat de toekomst ook brengt. Ik zie de mogelijkheden in plaats van de beperkingen en de beren op de weg. Door te kijken naar wat er wel is in plaats van wat er ontbreekt, ben ik milder geworden voor mezelf en voor anderen. 

De workshop ‘Communiceren kun je leren’ had weer een heel andere opzet. Het was leuk om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. En niet te vergeten om inzicht te krijgen in mijn eigen communicatiestijl en wat voor mij belangrijk is. Het ging over samenwerken / communiceren met collega’s, maar ook over communicatie met je vrienden of hoe je op een ontspannen manier de kerst met je familie kan besteden.

Lia Damen, HR manager FrieslandCampina