Mandy Godschalk - Doorzicht Coaching

Er is geen goed en geen fout.

Is dit het dan? Voor de buitenwereld had ik alles; een goede baan, gezond, een leuke vent, mooi huis, vrienden, noem het maar op. En toch was ik moe, had last van stress en was soms gefrustreerd. Op het werk werd ik cynisch. Ik vond er al gauw iets van.

Anders dan gedacht

Tijdens mijn werk, als bestuursassistent, zag ik meer mensen die tegen hetzelfde aanliepen: Mensen die carrière hadden gemaakt, manager waren geworden. De werkelijkheid was echter anders dan ze gedacht hadden:

  • Ze maken lange dagen;
  • Ze aarzelen om, om hulp te vragen;
  • Ze nemen werk van anderen over;
  • Ze vinden het lastig om anderen aan te spreken op verkeerd gedrag;
  • Ze voelen zich eenzaam aan de top.

 

Ik zag ze opbranden en ontslag nemen.
Of krijgen.
Ik ben ervan overtuigd dat het anders kan. Dat je succesvol kan zijn én lol in je werk kan hebben.

Zoektocht

Ook ik heb lang gedaan waar ik goed in ben, maar niet perse wat ik leuk vond. Dat heeft me veel gebracht, maar de dingen die ik deed waren niet altijd gebaseerd op een bewuste keuze. Ik ben op zoek gegaan naar waar ik energie van kreeg. Nu heb ik gevonden waar ik goed in ben én wat ik leuk vind!

Jarenlang heb ik managers zien worstelen. Ik zag de mens achter de manager. Ik luisterde, stelde vragen en dacht mee hoe het anders kon. Hier wilde ik verder mee. Maar niet meer als bestuursassistent. Ik zag de kans om mijn liefde voor paarden te combineren met coaching van leidinggevenden.

Paardenkracht

Een paard laat zien wat van nature bij je past. Praten over bijvoorbeeld grenzen aangeven?  Leuk, steek je ook wel wat van op. Alleen komt het pas echt binnen als je in een veilige setting kan oefenen. En dan met iemand / iets die niet oordeelt, die puur is. Het blijft hangen omdat je het hebt ervaren.

Vijf minuten met een paard maakt veel meer duidelijk dan 1,5 uur ergens over praten.

Het werken met paarden is verrassend. Het paard laat zien waar jij geen woorden voor hebt. We zijn lekker buiten bezig en hoeven niet veel te praten. Het leren zit hem immers juist in het doen! Zodat jij ervaart hoe je een inspirerende leider kan zijn voor jouw kudde.

 

Ben jij klaar voor een buitengewone ervaring in de wei?

Plan dan meteen jouw gratis inspiratiegesprek